Open sandwich met Bimi® broccoli, avocado en gerookte zalm
Op zoek naar een voedzame, goed vullende lunch? Dan is dit de gezonde lunch die je zoekt: Deens smørrebrød, oftewel een open sandwich met gestoomde Bimi® broccoli, avocado, crème fraîche en gerookte zalm op een sneetje rogge- of pompernikkelbrood. Klinkt bimitastisch toch!
Aan de slag met dit recept? Bekijk onze how-to-video om Bimi® broccoli op z'n best te stomen.
Specifications
Voorbereiding
5 minuten
Koken
5 minuten
Serves
2
Dieet eisen
- Pescotarisch
Methode
-
Was de Bimi® broccoli en stoom de Bimi® broccoli voor 3 à 4 minuten.
-
Meng de crème fraîche, gesneden dille en mierikswortelsaus in een kleine schaal en zet het apart.
-
Rooster het roggebrood of pompernikkelbrood licht.
-
Zodra je klaar bent om op te dienen, verdeel je de crème fraîche, mierikswortelsaus en dille mengsel over de twee sneeën toast en verspreid je het gelijkmatig.
-
Plaats vervolgens de avocado en zalm plakjes bovenop.
-
Voeg daaroverheen de licht gestoomde Bimi® broccoli, een paar takjes waterkers, dille en vers gemalen zwarte peper toe. Dien gelijk op met citroen partjes.