Broodje Bimi® broccoli met edamame bonen crème en dunne aardappelfrietjes

Broodje Bimi® broccoli met edamame bonen crème en dunne aardappelfrietjes

Geef je boterham beleg een boost met Bimi® broccoli Dit broodje Bimi® kost je maar 7 minuten om te maken en is overheerlijk. Echt ideaal als snelle, gezonde lunch! We weten zeker dat dit een van je lievelingslunch recepten wordt ;-).

Meer lunch recepten met Bimi® broccoli proberen? Maak eens een vegetarische courgette salade met Bimi® of plaattaartjes met Bimi® en cambozola kaas. Deze lunch recepten staan ook binnen een handomdraai op tafel!

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

10 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Veganistisch
  • Vegetarisch
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Leg de edamame bonen voor 5 minuten in kokend water. Laat ze vervolgens uitlekken en doe ze in een schaal. Leg 1/4 van de edamame bonen opzij. Voeg aan het overgrote deel van de edamame bonen de roomkaas, peper en zout toe en meng dit met een staafmixer tot een gladde crème.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in fijne aardappelfrietjes. Doe de frietjes in een zeef en spoel ze kort af met water. Dep met een keukenpapiertje de partjes zo droog mogelijk.

  3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aardappelfrietjes. Zodra goudbruin kun je ze even laten uitlekken op een keukenpapiertje.

  4. Breng een kookpan met een laag water aan de kook. Leg de Bimi® broccoli in kokend water en kook voor 5 minuten. Haal de Bimi® broccoli uit het water en spoel kort onder koud water af.

  5. Rooster de sneetjes zuurdesembrood kort in de koekenpan en wrijf het gesneden knoflookteentje over de sneetjes zodat het zuurdesembrood een lichte knoflooksmaak krijgt. Verdeel de sojabonen crème over de sneetjes. Bestrooi ze met de overige sojabonen. Doe op elk sneetje een toefje zure room en top af met de gekookte Bimi® broccoli en aardappelfrietjes.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij