Japanse noedelsoep met Bimi® en tofu

Japanse noedelsoep met Bimi® en tofu

Op zoek naar een lekker noedelsoep? Probeer dit Japans, vegetarisch noedelsoep recept met Bimi® en andere groenten. Met dit noedelsoep recept zet je binnen 25 minuten een feestje op tafel.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

20 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Veganistisch
  • Vegetarisch
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Voeg alle ingrediënten voor de bouillon toe aan een pan. Verhit tot het kookpunt en laat het ongeveer 10 minuten sudderen onder een deksel. Als je de bouillon wat pittiger wilt maken, voeg dan een halve rode, middelsterke chili toe, fijngehakt.

  2. Snijd de Bimi® doormidden. Snijd de andere groenten in hapklare stukjes, bijvoorbeeld wortels in dunne reepjes of paprika in repen.

  3. Voeg de groenten toe aan de kokende bouillon en laat het een paar minuten koken. Maar kook de Bimi® en groenten niet te lang, zodat ze nog knapperig blijven.

  4. Maak de bijgerechten klaar. Kook indien nodig de noedels en hak, indien gebruikt, de kruiden en chili fijn. Snijd de limoen of citroen in partjes en rooster eventueel de noten in een hete, droge pan.

  5. Stel de gerechten samen. Schep gekookte noedels in grote soepkommen. Schep er royaal hete bouillon overheen.

  6. Voeg knapperig gebakken tofu of een ander favoriet plantaardig eiwitproduct, verse kruiden, taugé of bijvoorbeeld een mengsel van kiemgroenten en noten toe. En indien gewenst, verse fijngehakte chili. Knijp tot slot wat limoensap over de gerechten voor een frisse touch.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij