Maaltijdsalade van geroosterde Bimi® broccoli, walnoten en zelfgemaakte croutons

Maaltijdsalade van geroosterde Bimi® broccoli, walnoten en zelfgemaakte croutons

Dit maaltijdsalade recept met Bimi® wil je proeven! Met geroosterde, knapperige Bimi® broccoli, cherrytomaatjes, walnoten en versgebakken croutons is dit een super simpel, maar vooral lekker recept om doordeweeks en in het weekend van te genieten.

Vond je deze Bimi® salade te gek en wil je meer proberen? Bekijk onze andere heerlijke salade recepten met Bimi® broccoli.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

25 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Veganistisch
  • Vegetarisch
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 200°C/ 180°C fan/ gas 6.

  2. Meng in een kom de Bimi® broccoli met 1 eetlepel olijfolie en ½ theelepel zout.

  3. Leg de Bimi® broccoli op een bakplaat en rooster 10 minuten in de oven.

  4. Meng intussen in een kom de broodblokjes met ½ theelepel versgemalen zwarte peper en ½ theelepel olie. Voeg toe aan de Bimi® broccoli op de bakplaat en rooster nog 10 minuten in de oven.

  5. Doe de walnoten en knoflook in een keukenmachine met een snufje zout, honing, citroensap, 3 el water en de resterende olijfolie en mix tot een romige dressing. Als de consistentie te stevig is, voeg dan een beetje meer water toe.

  6. Doe de Bimi® broccoli en het brood rechtstreeks uit de oven in een grote kom. Voeg de tomaten toe en meng goed. Besprenkel met de walnotendressing, bestrooi met de gehakte peterselie en serveer lauwwarm.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij