Turkse eieren met Bimi® & crispy chili olie

Turkse eieren met Bimi® & crispy chili olie

Met dit gerecht ben jij helemaal ready voor Pasen! De combinatie van de zachte gepocheerde eitjes, de kruidige yoghurt en de gegrilde Bimi® is geweldig!

Dit recept is gemaakt door @aantafelbij.jannie

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

10 minuten

Serves

2

Methode

  1. Besprenkel de Bimi® met olijfolie en grill tussen de contactgrill gaar in ca. 10 minuten. Grill of rooster ook de sneetjes brood goudbruin.

  2. Snijd 3/4 van de dille fijn. Meng de Turkse yoghurt met de fijngesneden dille en knoflookpoeder. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Breng water in een steelpan aan de kook en voeg de witte wijnazijn toe. Zet het vuur vervolgens laag, zodat het niet water niet meer borrelt. Breek een ei in een kommetje. Roer met een garde in het pannetje zodat er een ‘draaikolk’ in het midden ontstaat. Laat het eitje in het midden van de draaikolk glijden. Laat het ei 3,5 minuten pocheren. Haal het ei met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.

  4. Smeer het yoghurtmengsel uit over de borden. Leg de Bimi® en gepocheerde eitjes erop. Drizzle crispy chili olie naar smaak erover. Garneer met de overige dille. Serveer met geroosterd brood.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij