Bimi® broccoli ontbijt burrito’s

Bimi® broccoli ontbijt burrito’s

Begin de dag met een smaakfiesta en bereid deze Mexicaanse Bimi® broccoli ontbijtburrito’s.

Dit vegetarische recept is ook perfect voor een gezellige brunch met vrienden. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen burrito beleggen!

Koken

30 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Pescatarian
  • Veganistisch
  • Vegetarisch
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op een laag vuur en voeg de gehakte sjalotten toe. Bak ongeveer 8 à 10 minuten tot ze glazig zijn.

  2. Doe de uitgelekte bonen, de gemalen komijn en paprikapoeder in de pan bij de sjalotten. Roer door en verkruimel een bouillonblokje eroverheen. Voeg de tomatenpuree en 100 ml koud water toe. Meng goed door elkaar en laat 10 minuten zachtjes sudderen, regelmatig blijven roeren tot het vocht is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper en voeg als laatst de fijngehakte peterselie toe.

  3. Verwarm de oven voor op 180c/160c voor een hete lucht oven en heb je gasoven dan stand 4.

  4. Maak de guacamole door de avocado in kleine blokjes te snijden en te mengen met het limoensap en wat fijngehakte chilipeper. Breng op smaak met zout en peper en voeg de verse koriander toe.

  5. Wikkel de tortilla's in aluminiumfolie en zet ze 5 minuten in de voorverwarmde oven om ze op te warmen.

  6. Verhit een grillpan op middelhoog vuur, doe de Bimi® broccoli en de resterende olijfolie in de hete pan. Bak de 2-3 minuten tot de Bimi® broccoli licht geblakerd is.

  7. Leg de tortilla’s plat en verdeel de bonen, spinazie, gegrilde Bimi® broccoli en guacamole over de wraps. Strooi er eventueel kaas overheen, vouw dan de randen van de tortilla om, serveer met partjes stukjes.