Zo maak je de lekkerste verse pasta + 6 pasta recepten met Bimi®

Voor die authentieke Italiaanse smaakervaring is verse pasta onmisbaar. Duik in onze top tips voor het zelf maken van verse pasta en maak je klaar voor een creatief keukenavontuur. Neem de tijd en wees niet bang om er een heerlijke bende van te maken:

1. Begin met een schone werkplek

Zorg voor zoveel mogelijk ruimte in je keuken, vooral als je een pastamachine gaat gebruiken om de pasta flinterdun uit te rollen. Ruim op, maak schoon, en zet dan je pastamachine klaar voor actie.

2. Selecteer de beste ingrediënten

De keuze van je ingrediënten kan je pasta maken of breken. Kies voor tipo 00 bloem, bekend om zijn fijne structuur, en combineer dit met verse eieren voor het beste resultaat.

3. De perfecte verhouding

Voor een perfecte pasta gebruik je de gulden snede: 100 gram bloem op elk ei. Met 100 gram zelfgemaakte pasta per persoon zit je altijd goed voor een verzadigende hoofdmaaltijd.

4. Kneed je weg naar perfectie

Een goed geknede pasta is het geheim achter de ideale "al dente" textuur. Besteed hier aandacht aan om jouw pasta dat onweerstaanbare beetje extra te geven.

5. Maak je eigen saus

De kroon op je pastacreatie is natuurlijk een zelfgemaakte saus. Of je nu kiest voor een rijke saus met vlees of een lichte vegetarische variant, eenvoud siert het gerecht. Ontdek hieronder onze favoriete pasta recepten met een unieke twist: Bimi®.

6. Onze favoriete pasta recepten met Bimi®

Maak je klaar om je smaakpapillen te verwennen met onze selectie van zes onweerstaanbare pasta recepten die Bimi® laten shinen. Van klassiekers met een twist tot geheel nieuwe combinaties, deze Bimi® pasta recepten zijn gegarandeerd favorieten aan je eettafel: