Super tips om pasta met Bimi® broccoli te maken

Zonder verse pasta kun je simpelweg niet het echte Italiaanse gevoel krijgen. We hebben onze allerbeste tips voor het maken van verse pasta bij elkaar gezet. Gun jezelf de tijd en bereid je voor om er een troep van te maken.

Ruim de keuken van tevoren op. Als je een pastamachine gaat gebruiken dan heb je zoveel mogelijk ruimte nodig om de pasta dun te kunnen rollen. Zodra dat gedaan is, haal je je pastamachine tevoorschijn.

Koop goede bloem en verse eieren. We bevelen tipo 00 bloem aan, een extra fijn gezeefde soort.

Gebruik 100 gram bloem per ei om de juiste verhouding te krijgen. 100 gram pasta is genoeg voor een hoofdmaaltijd voor 1 persoon.

Zodra de eieren met de bloem zijn gemixt, is het erg belangrijk dat je de pasta goed kneedt. Dit is de enige manier om de beste "al dente" smaak te krijgen.

Als je je verse pasta hebt gemaakt, raden wij je aan om ook je eigen saus te maken. Of je voor een saus met of zonder vlees gaat, hou het simpel. Hieronder vind je onze favoriete pasta recepten.