Knoflook Bimi® broccoli met chorizo risotto en cherrytomaten

Knoflook Bimi® broccoli met chorizo risotto en cherrytomaten

Risotto is niet alleen een winterse traktatie. Probeer deze heerlijke lentevariant risotto met chorizo, cherrytomaten en Bimi® broccoli eens!

Specifications

Voorbereiding

25 minuten

Koken

35 minuten

Serves

4

Dieet eisen

 • Glutenvrij
 • Zonder noten

Methode

 1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de ui ongeveer 10 minuten het glazig is. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak dit voor 1-2 minuten voordat je de risotto rijst toevoegt. Roer 3 à 4 minuten tot de rijst doorschijnend begint te worden.

 2. Voeg de wijn toe en laat het koken tot het verdampt is. Was de cherrytomaten en zij deze door midden. Voeg deze vervolgens aan de risotto toe.

 3. Zet het vuur lager en begin met het toevoegen van de bouillon. Eén soeplepel per keer. Laat het bijna helemaal intrekken voordat u de volgende soeplepel toevoegt en roer continu, dit duurt ongeveer 20-25 minuten.

 4. Stoom ondertussen de Bimi® broccoli tot dit bijna gaar is. Lees hier hoe je bimi stoomt.


  Bak de chorizo vervolgens in een kleine pan op hoog vuur tot het knapperig is. Als de risotto klaar is, voeg dan de chorizo, parmezaan, basilicum en cherrytomaten toe en roer zachtjes door het gerecht. Probeer de tomaten heel te houden.

 5. Verhit de overgebleven olijfolie en bak de knoflookschijfjes. Voeg Bimi® toe en bak voor 1-2 minuten. Schep de risotto op twee borden. Voeg de Bimi® broccoli toe aan de risotto en serveer met nog wat overgebleven parmezaanse kaas.


  Ben je dol op risotto? Bekijk dan ook deze lekkere ovenrisotto met Bimi® broccoli, Parmezaan en gerookte zalm.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij