Knoflook Bimi® broccoli met chorizo risotto en cherrytomaten

Knoflook Bimi® broccoli met chorizo risotto en cherrytomaten

Risotto is niet alleen een winterse traktatie. Probeer deze heerlijke lentevariant met chorizo, cherrytomaten en Bimi® broccoli eens!

Voorbereiding

25 minuten

Koken

35 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Zonder noten

Methode

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak de ui ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje tot ie glazig is. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten voordat u de risotto rijst toevoegt. Roer 3 à 4 minuten tot de rijst doorschijnend begint te worden.

  2. Voeg de wijn toe en laat het koken tot het opgenomen is. Giet de cherrytomaten af en bewaar het tomatenvocht. Voeg het vocht toe aan de rijst en roer door.

  3. Zet het vuur lager en begin met het toevoegen van de bouillon. Eén soeplepel per keer. Laat het bijna helemaal intrekken voordat u de volgende soeplepel toevoegt en roer continu, dit duurt ongeveer 20-25 minuten.

  4. Stoom ondertussen de Bimi® broccoli tot het bijna gaar is. Bak de chorizo vervolgens in een kleine pan op hoog vuur tot het knapperig is. Als de risotto klaar is, voeg dan de chorizo, parmezaan, basilicum en ingeblikte cherrytomaten toe en roer zachtjes door het gerecht. Probeer de tomaten heel te houden.

  5. Verhit de overgebleven olijfolie en bak de knoflookschijfjes. Voeg Bimi® toe en bak tot het warm is en er een verfijnde zoete geur loskomt. Verdeel de risotto in twee kommen en voeg de Bimi® toe.