Plaattaart met Bimi® broccoli, paddenstoelen en rucola-walnotenpesto

Plaattaart met Bimi® broccoli, paddenstoelen en rucola-walnotenpesto

Deze plaattaart met Bimi® broccoli, paddenstoelen en rucola-walnotenpesto is een alledaagse favoriet.

Voorbereiding

15 minuten

Koken

20 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Vegetarisch

Methode

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Rol het verse pizzadeeg uit over een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak het verse pizzadeeg 5 minuten in de oven. Haal eruit en zet apart tot gebruik.

  3. Verhit intussen een eetlepel olie in een koekenpan en fruit daarin de ui. Blus af met balsamico-azijn en voeg de paddenstoelen toe. Roerbak 3 minuten.

  4. Spreid de geroerbakte paddenstoelen uit over de plaattaart en beleg met stronkjes Bimi® broccoli.

  5. Doe de plaattaart 15 minuten in de oven tot het verse pizzadeeg goudbruin is. Strooi voor de laatste 5 minuten de gebroken walnoten over de plaattaart.

  6. Maak ondertussen de rucola-walnotenpesto, door alle ingrediënten in een blender te doen en tot pesto te malen.

  7. Haal de plaattaart uit de oven, snijd in vieren en garneer met de rucola-walnotenpesto.

Isabel Boerdam

Zie profiel