De beste smaakcombinaties met Bimi®

Gerechten hebben vaak meer dan twee hoofdingrediënten, maar door met een klein aantal ingrediënten te spelen en de subtiele eigenschappen te leren kennen, kun je veel creatiever worden in de keuken. Op deze manier kun je ook inschatten of iets lekker is voordat je het hebt geproefd, je moet er gewoon een beetje gevoel voor krijgen.

Hier zijn een paar interessante, misschien wel magische, combinaties die je gewoon moet proeven. Deze simpele recepten zijn gegeven, maar probeer je eigen variaties te maken.


1. Bimi® en knoflook

Een klassieker. De pittigheid van knoflook versterkt de zoetige, aardse smaak van Bimi®, perfect voor roerbakgerechten of als een geroosterd bijgerecht.


2. Bimi®, citroen en parmezaan

De frisheid van citroen en de umami van Parmezaanse kaas zorgen voor een verfijnde, smaakvolle combinatie met de Bimi®. Lekkere recepten met deze combinatie zijn tagliatelle met Bimi® en peper-knoflookboter, salade van Bimi® met ricotta, citroen en geraspte parmezaan en een heerlijke vega(n) knoflookpasta met Bimi® en citroen.


3. Bimi® met chili en knoflookolie

Voor liefhebbers van pit. De warmte van chili geeft een mooie tegenhanger tegen de milde smaak van Bimi®, terwijl knoflookolie een aromatische diepte toevoegt. Dit zijn recepten met Bimi®, chili en knoflook die je wilt maken: Roergebakken Bimi® met knoflook, chili en citroen of deze lekkere gestoomde Bimi® broccoli met ciabatta.

4. Bimi® en amandelen

Geroosterde amandelen bieden een knapperige textuur en nootachtige smaak die prachtig samengaan met de zachtheid van Bimi®. Voeg een beetje citroenzest toe voor extra frisheid zoals in deze recepten: Bimi® met amandelschaafsel en citroen-botersaus en Bimi® met asperges, amandelen, zalm en cider-citrussaus.


5. Bimi®, zoete aardappel en rozemarijn

De zoetheid van geroosterde zoete aardappel gecombineerd met de aromatische rozemarijn en Bimi® creëert een voedzaam gerecht zoals in dit Oosterse zalm met Bimi® en zoete aardappel recept. Of zoals deze Mexicaanse wraps met Bimi®, chipotlesaus en zoete aardappel.


6. Bimi® met sesamzaadjes en sojasaus

Een Aziatische twist! De umami van sojasaus en de crunch van sesamzaadjes maken Aziatische recepten met Bimi® nog lekkerder, zoals in dit Bimi® met zalm uit de oven en gochujang saus recept.

7. Bimi® met tahini saus

De romige, nootachtige smaak van tahini past wonderbaarlijk goed bij de frisse, groene tonen van Bimi®. Probeer dit lekkere recept eens met Bimi® en tahinidressing: Bimi® met chili vinaigrette en tahinisaus.

8. Bimi® en gorgonzola

De scherpe, zoute smaak van gorgonzola kaas vormt een verrassend goede match met Bimi®, ideaal voor een decadente pasta of risotto.